sobota 29. března 2014

Slepička

Asi před rokem jsem se rozhodla přihlásit se na kurz keramiky. Myslela jsem si, jak to bude jednoduché, ale zdání klame. Pořád se učím, dělám chyby, procházím někdy zklamáním z nepovedeného výrobku ale také velkou radostí, když se mi nějaký povede a vyjde podle mých představ. Tuto slepičku jsem vyrobila hned ve dvou provedeních. Jedna se uhnízdila u maminky mého "M" a druhá našla domov u nás. Mám z ní velkou radost a hned několik zájemců o další.

Hezký víkend, Monika




čtvrtek 27. března 2014

Narcisky

Narcisky mám moc ráda už od dětství. Doteď jsou pro mě jedním ze symbolů jara a takovou milou vzpomínkou na mého dědečka a jeho velkou zahradu. Přestože mají narcisky mnoho podob, mé nejmilejší jsou tyhle obyčejné žluté.
Tímto příspěvkem bych chtěla poděkovat jedné milé paní, která mi rozjasnila smutné dny a vrátila trochu optimismu.
Krásné jaro (teď už opravdu oficiální podle kalendáře), Monča







neděle 16. března 2014

Hrátky s kuřátky

Taky u Vás vládne ošklivé počasí? Mám pocit, že jaro nahradilo nevlídné podzimní počasí. Venku fučí, lije jako z konve, je zima. Na druhou stranu jsou takové dny jako dělané k třídění nepotřebných věcí a jarnímu úklidu. Včera prolétla vichřice mým šatníkem a abych se uklidnila ze ztráty mých milovaných (téměř už nenošených kousků), upekla jsem muffiny a jarně je ozdobila.

Krásnou neděli. Monča



neděle 9. března 2014

Jaro

Jarní počasí....konečně!
Kromě dalších povinností jsem si do víkendového plánu zapsala i oživení truhlíků a takhle to dopadlo. Už se těším, až se ještě trochu oteplí a já budu moci odpočívat na rozkvetlém balkoně nebo na zahrádce.

Hezké "skorojaro" všem návštěvníkům mého blogu :-)



úterý 4. března 2014

Doma

Dnes ráno jsem zůstala doma a místo do práce mé kroky směřovaly zpátky do postele. Dlouho jsem se vyhýbala bacilům, až se mi v krku jeden usadil. Proto jsem si říkala, že když už musím zůstat v peřinách, přidám nějaký příspěvek (snad je výstižný) na blog a něco drobného vyrobím.
Hezké dny bez bacilů, M.